Het Expertisepunt OnlineVieren is een initiatief van Nachtzon Media en De Zalige Zalm.

Nachtzon Media is een creatief productiehuis dat televisieprogramma’s, online content, campagnes en events ontwikkelt voor omroepen, onderwijs- en zorginstanties. www.nachtzonmedia.nl

De Zalige Zalm, bureau voor geloofscommunicatie, helpt kerken hun communicatie te verbeteren en is de grootste uitgever van kerk- en parochiebladen in Nederland. www.dezaligezalm.nl

Anne Christine Girardot
Anne Christine is regisseur en documentairemaker van onder andere het indrukwekkende verhaal van de monniken die naar Schiermonnikoog verhuisden. Ze is vrijwilliger in een hospice en columnist van @katholiekinside van het ND. Haar wortels liggen in Frankrijk en haar leven is een grenzeloos avontuur van passie, geloof, liefde en creatief vakvrouwschap. 

Meer over Anne Christine

Marcel Holl
Marcel, zoon van een katholieke vader en een protestantse moeder, studeerde theologie aan de Katholieke Theologische Universiteit Amsterdam. Daarna was hij zeventien jaar werkzaam bij de KRO/RKK onder andere als meercamera regisseur van de eucharistievieringen op televisie. Als directeur van De Zalige Zalm heeft hij een baanbrekende missionaire impuls gegeven aan de parochiebladen en kerkbladen in Nederland. 

Meer over Marcel

John Gruter
John is een creatieve duizendpoot. Uit zijn brein ontspringen lekkere briesjes die de geest verfrissen en de blik verruimen. Hij geniet ervan om televisieprogramma’s te schrijven, te monteren en te animeren. Met Nachtzon Media doet hij dat onder andere voor KRO-NCRV, EO, onderwijsorganisatie Verus en de Protestantse Kerk in Nederland. John is de bedenker van het succesvolle KRO programma De Wandeling. 

Meer over John

Laetitia van der Lans
Laetitia voelt zich als een vis in het water als het gaat om geloof en communicatie. Ze vindt het van groot belang dat kerken hun boodschap verstaanbaar en uitnodigend laten klinken. In Amsterdam studeerde zij theologie en media, daarna werkte ze voor de KRO, bisschop De Korte, de Heilige Lebuinusparochie, KRO-NCRV en bij De Zalige Zalm. De afgelopen jaren adviseerde ze ruim 150 lokale kerken en parochies op het gebied van communicatie en kerkbladen.

Meer over Laetitia

Casper van Dorp
Casper begon zijn loopbaan als programmamaker bij Dirk-Jan Bijker Producties, werkte later als regisseur voor CFTV in Sri Lanka en de Protestantse Kerk in Nederland. Als protestants theoloog weet als geen ander wat er leeft  in lokale kerken. De deskundigheid (zowel technisch als inhoudelijk) en creativiteit van Casper zet hij, naast de producties van Nachtzon Media, graag in voor kerken in het land. 

Meer over Casper

Sipke Draisma
Sipke is theoloog en lekendominicaan. Hij werkte 11 jaar bij de KRO-radio en vervolgens 18 jaar als pastoraal werker in het bisdom Groningen-Leeuwarden in de parochies van Workum, Makkum en Wittmarsum en Harlingen, Franeker, Dronryp, St. Annaparochie, Terschelling en Vlieland. Daarnaast was hij enkele jaren hoofd communicatie van hetzelfde bisdom. Als senior communicatieadviseur geeft hij cursussen en advies aan kerken, desgewenst in het Fries. 

Meer over Sipke